Для проходження опалювального сезону на територіях Донбасу, непідконтрольних на сьогодні українській владі, необхідно близько 1 млрд кубометрів газу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в коментарі журналістам повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан.

«Можливо, десь до 1 млрд кубометрів», - сказав Продан.

На уточнювальне питання про те, чи всю зиму буде туди поставлятися газ безкоштовно, міністр відповів: «Чому ні? Певні розрахунки проводяться. Але будемо дивитися по ситуації. Але, як сказав прем'єр-міністр, ми не дозволимо замерзнути там нашим людям».

При цьому, за словами Продана, схема компенсації поставленого на непідконтрольні центральній владі території палива, про яку, відкриваючи сьогоднішнє засідання Кабміну, заявив прем'єр-міністр України, буде відпрацьована.

«Буде підготовлено відповідний законопроект, який дозволить певним чином компенсувати ті ж витрати НАК «Нафтогаз» на постачання газу за рахунок бюджетних призначень (субсидій), які повинні йти на фінансування тих територій», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна не має наміру припиняти постачання газу і електроенергії на території Донбасу, не контрольовані на сьогоднішній день центральною владою.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43